Világító feliratok készítése kültérre, beltérre lézer vágással, led világítással.

Vízbelépő Lány

Pillanatkép a Borudvarban

Bugaszegi Téglagaléria - "a kikapcsolódás és megnyugvás fészke".

Ködös kápolna-domb

Jégjanicsárok

Esti kikötő

Jazz és a Bor fesztiválja nyaranta a Helyiérték Egyesület szervezésében www.helyiertek.hu

Percz János: Vitorlások (acél)

Úgy, ahogy eltelt a 2021-es év, a hivatalos kultúrában a szokásosnál szegényebben. Pár kiállítás megnyitó a nyár folyamán, egy-két (nagyrészt fizetős) Kultkikötő program és semmi más. Sem egy irodalmi beszélgetés, sem egy pódium beszélgetés, sem egy saját szervezésű est, bemutató, közéleti, kulturális, ismeretterjesztő alkalmi rendezvény. Sem költség igényű, sem anélkül is megoldható. Biztosan alapos oka van, biztosan el is lehet fogadni, de akkor legalább a különleges okok miatt elmaradt rendezvények plakátjait lehetett volna látni. Pl. a nem visszafogott pompával körbeépített Országzászló, vagy Hősök emlékműve kopott tábláin szereplő nevek mögötti sorsokról, azok esetleges leszármazottairól. még föllelhető hozzátartozókkal megszervezett, tiszteletadásnak is alkalmas beszélgetés/fórum/rendezvény  Covid-19 miatt elmarad!  plakátját látva mondhatott volna az ember egy "A FRANCNBA!" bosszankodást - méltányolva hiábavaló igyekezetet. De még hasonló sem! Megtiszteljük őket pár tízmillió kővel, közben maga az ok a lőtéri kutyát sem érdekli.
No, de mielőtt még valami frissen ideköltözött megróna: "Magának semmi sem tetszik?!" bölcseletével, ugranék is odébb.

Nem csináltam leltárt, nem is terveztem, nem is voltam mindegyik rendezvényen, csupán a képekkel, videókkal megtelt telefonom "rendbetételekor" találtakon elgondoltam. Volt pár igencsak emlékezetes hangulatú - még a fergeteges szó sem túlzás, - persze kinek-kinek más. Elsa Valle - ahogyan a képen is észrevehető - mikrofonnal a kezében, fülledt latinos erotikával "végig udvarolta" a partnerét a lebilincselő előadása alatt. Az büszkén - el-el pirulva ellenállt. Volt pár néző, aki hamarabb föladta volna, körbe is ülték, ugyanis az előadás után egy italra a közönség közé ült. Nemkülönben a nagy izgalommal várt Barabás Lőrinc, aki valami egészen eredeti szóló koncertet adott, s egy merőben más oldalát mutatta be. Neki is két ráadással kellett meghosszabbítani a koncertjét. Volt igazán vidám észtországi csapat, egészen kezdő formáció is, nomeg vérprofi főleg. Nem leplezem a Meszecsinka volt a szívem csücske, bár bandában jobban bejön, mint duóban, de az egy másik előadás. Nagy élmény volt az első Méta összehúzáson Salamon Bea hegedűjét is hallani. Csak szerényen említem Bősze Ádám zenetörténésszel fémjelzett Komolyzenéről könnyedén teltházas estet, a Mindörökké Júlia filmvetítést, a koraőszi kultúrterasz rendezvényeket. Csupán a pontosság kedvéért ezek mind nyitott, civil rendezvények voltak a Babel Camp pincéjében, teraszán, romkocsmában.


- egy igazán rövid, telefonnal készült emlék-felvételek némelyik eseményről -

  • 2021-programok_BabaelCamp_01
  • 2021-programok_BabaelCamp_02
  • 2021-programok_BabaelCamp_03
  • 2021-programok_BabaelCamp_04
  • 2021-programok_BabaelCamp_05
  • 2021-programok_BabaelCamp_06
  • 2021-programok_BabaelCamp_07
  • 2021-programok_BabaelCamp_08


Pár kép ugyanezekről - nem tudatosan gyűjtött képek, csak úgy - minden eseményt nem tudnék felsorolni, így inkább csak fotók magukban.

- kj - 2022. 01. 02.