Jazz és a Bor fesztiválja nyaranta a Helyiérték Egyesület szervezésében www.helyiertek.hu

Vízbelépő Lány

Pillanatkép a Borudvarban

Bugaszegi Téglagaléria - "a kikapcsolódás és megnyugvás fészke".

Ködös kápolna-domb

Jégjanicsárok

A Bogláron megjelenő projektnek (ejha, de bántó ezt így írni, lélektelen a szó...) két tábora alakult. Szerencsére nem szervezett formában, így inkább véleményoldalakról beszélhetünk.
Van, akit zavar, mert zajos (ahogy az új sín járművei, a nyaralók, a nyaraló fiatalok, a helybéli fiatalok, a seregélyriasztók, a szomszéd fűnyírója, flexe, a gyűlölködő, hazug plakátok, vezércikkek, álszólamok, stb... - persze ezek zöme sem jogtalan háborgás). Van, aki nagyon örül neki - ahogy én is.

Volt egyszer egy BB.

Központi parkjában szállítás, oltványtermelés, nyilvántartás, számfejtés, szálló, könyvtár, pince, konyha, étterem. Sokunk számára tele élettel, emlékekkel.

Aztán, amikor elkelt a BB, a terület elcsendesült, elanyátlanodott, a természet koptatni kezdte az építettet, s fájt a szívünk érte. Évekkel később - nemrégiben valaki felfedezte. Felfedezte, és, amit beleálmodott, azt hiszem kedves mindazoknak, akik a könnyen vehető-ehető mellett valami tartalmasabbra vágynak.

Ez a soknyelvű, sokhangú, tartalomgazdag Babel Sound.

Tavaly nagyobb merítéssel, idén nem kevésbé színesen, Boglárszerte, számos helyen találkozhattunk távoli országok képviselőivel, zenéivel, előadásaival. Bár nyaralóhelyen lakunk (ergo egész évben nyaralunk :-), sokaknak ez is marad az éves szabadság - most külföldre látogatás helyett a világ kopogott ajtónkon, s hozta ízét, illatát, dallamát, ritmusát.

Eredeti spanyolt hallani élmény volt, szembejövő vadidegennel összeköszönve mosolyt cserélni élmény volt, mert színt hoztak, kedvet kerekítettek itt, a Balaton partján: a baleári, az olasz, a katalán, a görög, az izraeli, az indonéz, az indiai, a chilei, a holland és a számos afrikai..

Azt hiszem, aki végigélte a hetet a parton, magába szívhatott egy jó adag élményt közösségben, szívesen adott ajándékokkal, tehát kaptunk, sokat kaptunk.

A Babel Sound gyüttment - afféle, ami hoz és ad, olyan, aminek szíve, esze is van. Ezért érzem szögletesnek a projekt meghatározást. A Bábel pedig, ami a Bibliában szétszórta az Isten ellen szervezkedőket, itt épphogy embereket összekovácsoló toronyépítéssé kell, hogy legyen!

Nagyon jó, hogy vagytok, maradjatok, és továbbra is töltsetek Boglárba színt, ízt, hangulatot, mi pedig, lassan megtanulunk pozitívan is visszajelezni - ebben még erős fejlődnivalónk van, nem csak helyileg, országosan, akár világszinten is.

Nagy-nagy köszönet!

Ma családi évfordulónk van, s ajándékba, egy régen vágyott, de arról lemondott tárgyat kaptam. Nem díszdobozban vagy becsomagolva, a földből kellett (hozzáértő utasítása szerint három nap után) előkotornom.

Egy tibeti hangtál!

Még sosem szólaltattam meg ilyesmit. Állítólag valami nem stimmel a tállal, azért nem sikerül a zengetés másnak. Ujjaimra vettem, megcsendítettem, s még magam is csodáltam a hang tisztaságát, szépségét, erejét.

Hát, ezt is hozta a Babel Sound - így már duplán vagyok rajongója!

szerigabi