Jazz és a Bor fesztiválja nyaranta a Helyiérték Egysület szervezésében

Vízbelépő Lány

Pillanatkép a Borudvarban

Bugaszegi Téglagaléria - "a kikapcsolódás és megnyugvás fészke".

Ködös kápolna-domb

Jégjanicsárok

Fölszedtem a kiskertből a sárgarépát. Pár kiló csupán, de voltak vékonyabbak, no meg a szép zöld szárai, komposztba valók. De el tudnák Janibácsi nyulai ezt ropogtatni! Így, hát jó ürügy volt egy újabb bugaszegi látogatásra. János épp elköszönt a legújabb látogatóktól: - Minden jót! Majd csak találok magamnak valamilyen elfoglaltságot! - emelte meg a sapkáját. Jót mosolyogtam vele, hisz sokemberes munka várja minden percét.

Már elég magasan áll a Kancellária Hivatal épülete. - Ezt a kis maltert még eldolgozom, aztán ellátom az állatokat... Hallom, milyen szép emlékezést szerveztetek Vásárhelyi Tibornak... Nem tudtam elmenni a sok dologtól... A Fábiánon voltál..?

Voltam. Nagyon jól sikerült beszélgetés volt. Iván hosszasan sorolta dr. Fábián Imre balatonboglári állatorvos életrajzát. Németországban élő leánya, a barátnője, két állatorvos unokaöccse voltak a vendégek, akik nagyon színesen, nagy örömmel meséltek Imre bácsiról. Készült erről a hangulatos estről film, érdemes lesz majd megnézni...

Aztán részletesen is el-el meséltem egy-egy epizódot. János végighallgatta, majd hozzátette egyik történetét: - Akkor én ezt ajánlom dr. Fábián Imre állatorvos emlékére rendezett emlékest margójára.

Íme:

... aztán leszállt az állásról, egyébként is sötétedett. - Vigyél egy kis lecsónak való paprikát...!