Világító feliratok készítése kültérre, beltérre lézer vágással, led világítással.

Vízbelépő Lány

Pillanatkép a Borudvarban

Bugaszegi Téglagaléria - "a kikapcsolódás és megnyugvás fészke".

Ködös kápolna-domb

Jégjanicsárok

Esti kikötő

Jazz és a Bor fesztiválja nyaranta a Helyiérték Egyesület szervezésében www.helyiertek.hu

Percz János: Vitorlások (acél)

„Mezőtúron születtem, az általános iskolát is ott végeztem. A gyerekkor erősen meghatározza az ember további életét. Így az enyémet is. A föld, a kert tiszteletét édesapámtól tanultam, aki szorgalmasan művelte azt. Anyukámtól az irodalom szeretetét, ismeretét kaptam. Családommal, nagy bánatomra valamiért Pestre költöztünk A szívem azonban mindig visszavágyott a természetbe. Férjhez mentem, két drága lányom született Ők négy aranyos unokával ajándékoztak meg. A gyerekeimmel kiskorukban évenként 2-2 felejthetetlen hetet töltöttünk a Balatonon. 2012-ben meghalt a férjem, azután anyukám, s még abban az évben édesapám is. Egyedül maradtam a szép, nagy budapesti lakásban, amit évek során sok munkával szereztünk meg. A lányaimmal úgy döntöttünk, hogy eladjuk a lakást. Hosszas keresgélés után megtaláltuk új otthonunkat Szőlőskislakon, ahol sok kedves szomszéddal ismerkedtem meg, majd egyre több kislaki és boglári emberrel is. Hamar bekapcsolódtam a közösségi életbe főként a Szőlőskislaki Művelődési Ház programjain keresztül. Néha úgy érzem, mintha itt születtem volna, csak valamiért eddig máshol éltem.”

Gáti Anna (G. Szabó Anna) írja magáról, még a Gyere át hozzánk című, kislaki beszélgetések kötetünkben. Mi meg többen az irodalmi klubban ismerhettük és kedveltük meg, melynek ő a társalapítója Szekeresné Évával. Valamelyik irodalmi portálon ráakadtam egy kedves, balatoni versre, mely alá Gáti Anna volt írva. Persze, hogy „utána jártam”, s egy nagyon érzékeny, a környezetének minden apró rezdülésére figyelő költőre leltem Anna személyében, amit Ő nagyon vonakodva, az elismeréseket elhárítgatva fogadott csak el. Aztán több minden „szelídebb” lett, s elolvashattam a kisregényét, a balatoni verseit, a fénykép-novellákat, színdarabokból is egy-kettőt. Ebből született egy kötet Visszajöttem – szólt a kis herceg címmel – a kisregény, s az Itt vagyok - versválogatás.
Bizonyára kevesen vannak azok, akik nem hallottak erről a tündéri lényről. Sokan azok, akik a szívükbe zárták Őt. Gáti Annának visszatért a kis herceg, a maga, könnyeket csaló kedvességével, amit ebben a kisregényben írt meg leendő olvasóinak. Szeretnénk, ha mind többen megismerhetnék ezt a Pünkösdre ajánlott kötetet.

Nagy bánatunkra most könyvbemutatót nem tudunk rendezni, csupán itt, az online térben kellene valamit kitalálni, ahogyan a kis herceg mondja: „Ami szükséges, az lehetséges.”  Ha szeretne egy példányt dedikálva, akkor keresse Gáti Annát Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

k.j.
Balatonboglári Városvédő Egyesület