Világító feliratok készítése kültérre, beltérre lézer vágással, led világítással.

Vízbelépő Lány

Pillanatkép a Borudvarban

Bugaszegi Téglagaléria - "a kikapcsolódás és megnyugvás fészke".

Ködös kápolna-domb

Jégjanicsárok

Esti kikötő

Jazz és a Bor fesztiválja nyaranta a Helyiérték Egyesület szervezésében www.helyiertek.hu

Percz János: Vitorlások (acél)

Ha valaki netán idetéved bizonyosan megjegyzi - magában legalábbis - Mi a fenét filmezgetnek, írogatnak ezek, s kinek teszik mindezt? Értelmes a kérdés, illik és lehet is értelmes választ adni: Talán annak a pár embernek, aki ezeken a boglári kulturális rendezvényeken részt szokott venni, de most épp más dolga volt. Azért nem többeknek, mert Balatonboglár lakosainak döntő részét nem érdekli a helyi kultúra. Nincs is ezzel semmi baj - még. A baj azzal van, hogy úgy tesznek sokan, és a pillanatnyi mértékadók kiváltképp, mintha nagy érdeklődést tanúsítanának, csak épp másképp cselekednek, de nem arról nyilatkoznak.
Tavasszal volt egy összejövetel, ahol a civil szervezetek kulturális tevékenységeik támogatásáról tájékozódott a kultúra és a civil kapcsolatokkal foglalkozó "szakember". Rendben levezényelt helyi pályázat is lett kiírva - ahogyan évenként és régóta szokott lenni. Már nincs 100 nap az évből, de még nem került sor az elbírálásra.

Neves előadókkal Kossuth Klub előadások voltak az 1848-as szabadságharc történelmi körülményeiről. A Babel Camp romkocsmájában, a pince klubjában nagyvárosi színvonalat is meghaladó zenei rendezvények követték egymást. A Senior Néptáncegyüttes élőzenés rendezvényein résztvevők óriási élményben részesülhettek minden alkalommal. Voltak színvonalas könyvbemutatók - szinte ugyanazokkal az érdeklődőkkel... Igazából mindezeket egy kis létszámú helyi látogatta.

Épp ilyen a legutóbbi, amelyen a Nevelj Jedit! címmel dr. Nagy Ádám szerkesztett/írt képzeletpedagógiai könyv került bemutatásra. Igazán izgalmas pedagógiai téma, de pont azokat nem érdekelte, akik - nyilván félhetnek - nap, mint nap értékelik a gyerekek munkáját, de maguk nem mernének abból "vizsgázni", amit a gyerekektől tanul(hatná)nak. Mi érdekli őket jobb esetben az iskolán kívül, mi az amiből a pedagógus kirekesztődik... (Egy - pár éve történt - szülői értekezleten az osztályfőnök emelkedett hangon, nagy kosárral öntötte a szülőkre a gyerekekről alkotott viselkedési, tanulási hiányosságokat. Más témája nem is volt igazán.  A felelősség terhét mindenkire rátette, de lassan kiderült, hogy alig féltucat tanuló jellemzését vetítette mindenkire. Egy anyuka - a bátrabbak közül - megkérdezte, tudja-e, hogy az ő gyereke xxx sportban országosan magasan jegyzett rangú? Aztán mások is szóltak hasonlót. Nem tudta, nem is érdekelte.)

Bár nem volt része a beszélgetésnek - Hamupipőke helyesen cselekedett, amikor szülői engedély híján, éjjel, többször is elszökött otthonról szórakozni?

Nos, a teljes felvételből sok minden kiderülhet.

 A terasz (mert ez egy terasz-rendezvény volt) világításával voltak problémák, ami ugyan a beszélgetés tartalmát cseppes sem befolyásolta.

■ ■ ■