Világító feliratok készítése kültérre, beltérre lézer vágással, led világítással.

Vízbelépő Lány

Pillanatkép a Borudvarban

Bugaszegi Téglagaléria - "a kikapcsolódás és megnyugvás fészke".

Ködös kápolna-domb

Jégjanicsárok

Esti kikötő

Jazz és a Bor fesztiválja nyaranta a Helyiérték Egyesület szervezésében www.helyiertek.hu

Percz János: Vitorlások (acél)

Már nem az első összehúzás, ami csak "kihallatszott" annyira, hogy meghallja, akinek füle van rá. (Egy történet is igazolja: Helyi kísérőjével egy indián sétál a 66. sugárúti nyüzsgésben. Az megáll egy pillanatra, fülel. - Tücsökhang! - mondja nagyobbra nyíló szemekkel. - Ezt hogyan lehet meghallani!? - álmélkodik a kísérő. - A ti fületek is meghallhatja, csak nem arra van idomítva. - s pár darab aprópénzt szór a járdára, s a siető járókelők azonnal leállnak, odafordulnak az apró neszre.)

Lehet, hogy bonyolult a példamese, de városunkban, ha valakit tényleg érdekelne a kultúra valamely formája, az meg is találná azt. Legyen az jazzkoncert-sorozat, néptánc-népzene est, filmvetítés, komolyzenei pódium, s mindezek igen komoly, rangos szereplőkkel. Nem állítom, hogy nagyon igyekeznének a hírekkel, tudósításokkal az arra hivatottak, bár lehet nekik van igazuk - fölösleges, pár embert érdekel csupán.

No, de az összehúzás most a lényeg. A Méta tábor egy-egy eseménye egy népzenei kurzus, amelyben a népzene mesterei tanítanak fiatal vonósokat, népi hangszereseket, s annak zárása az össznépi összehúzás. Jól megfigyelhető - öröm nézni! - ahogyan a tanítvány szépen fölveszi a mesterek ritmusát, válik részévé a produkciónak.

 

Amikor est folyamán megérkeztek többen a Luca-napról (a Dióbanda, a Seniorok, Tücsi...) Közben belépett Balázs is (a város pékje) egy nagy tál, forró langallóval, hideg tejföllel, na akkor fokozódott a hangulat ének és táncházzá.
Elismerem, elfogult vagyok. A népzene, a néptánc nekem is  - még ha csendes hallgatóként is - igazi gyönyörűség, s jómagam igen nagyra értékelem azok művelőit, azok éltetőit.

Kiváló zeneiskolánknak ha lehetősége lenne tovább bővülni, biztosan nagy örömmel jelentkeznének többen vonós szakra.

-kj-